Foci Eb

A fogyatékkal élőkre is gondolnak a foci-Eb szervezői

A kerekesszékeseket akadálymentesített bejáratok, emelvény és extra parkolóhely várja, míg a vakok és gyengénlátók fejhallgató segítségével követhetik nyomon a mérkőzéseket.

2008.04.03 15:43ma.hu

A fogyatékkal élő szurkolókról sem feledkeztek meg a 2008. június 7-29-ig tartó foci-Eb szervezői. Akadálymentesítették a mérkőzéseknek otthont adó bécsi, klagenfurti, salzburgi és innsbrucki stadionok egyes területeit, a vakokat és gyengénlátókat pedig fejhallgatókkal segítik.

A bécsi Ernst-Happel-Stadionban például száz férőhely áll a fogyatékkal élő nézők rendelkezésére, amelyek az Eb alkalmából kialakított plusz nézőtéren találhatók. Ebből 80 hely a kerekesszékeseké, 20 pedig a más fogyatékkal élőké. Ezen kívül a számukra árusított belépőjegy egyben tartalmazza a kísérőszemély jegyét valamint egy parkolóhelyet a Stadioncenternél.

Természetesen akadálymentesen megközelíthetők a vécék, a büfék és az elárusítóhelyek. A városban a szurkolók számára kialakított terület is könnyen hozzáférhető a mozgássérült focirajongók számára. Mind az öt kapu rendelkezik akadálymentesített bejárattal is, és egy további külön bejárat áll majd a kerekesszékes látogatók rendelkezésére, amelynek a közelében parkolóhelyeket alakítanak ki.

A szurkolói zónában emelvényt építenek a kerekesszékesek számára, hogy jól lássák a kivetítőket és kétszáz olyan vécé lesz, amelyet a mozgáskorlátozottak is tudnak használni. A szurkolói zónába egyébként a vakvezető kutyákat is beengedik majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.