Tériszonya van az extrém sportolónak

Isztambuli felhőkarcolóra mászott a "Pókember"

Törökország legmagasabb felhőkarcolóját is megmászta a magát Pókembernek nevező extrémsportoló kedden.

2011.05.17 22:23MTI
Forrás: cihanmedya.com

A francia Alain Robert két óra alatt mászott fel több száz kíváncsiskodó szeme láttára az Istanbul Sapphire elnevezésű, 226 méter magas felhőkarcolóra. Az épület a rajta lévő antennával együtt 261 méteres.

Robert mutatványa előtt elmondta, hogy a modern világ korlátaira igyekszik felhívni a figyelmet: "Korábban szabadok voltunk, most elveszítjük ezt a szabadságot. Erre akarom ráébreszteni az embereket".

A 48 éves falmászó az épületek kis kiugróit, például az ablakok fém kereteit használja a haladáshoz. Ezidáig mintegy hetven magasépületet mászott meg, köztük márciusban a világ legmagasabb épületét, a 828 méteres dubaji Burdzs Kalifát.

Robert többször megsérült, saját elmondása szerint tériszonya is van.

Mivel vakmerő mutatványaival többnyire vét a törvények ellen, a múltban már többször letartóztatták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.