Döntöttek az oroszok

Kiválasztották a 2014-es Téli Olimpia kabaláit

Február 26-án szombaton zajlott a kabala figurák kiválasztásának döntője Oroszországban.

2011.02.28 19:46hojelentések.hu

A nyilvános szavazást a nézők végigkövethették az orosz televízió Channel One csatornáján. A szavazás eredményeképpen, a szokásoktól eltérően, nem egy kabalafigura került kiválasztásra, hanem több. A Jegesmedve, a Nyúl és a Hóleopárd, lesznek a 2014-es téli olimpia kabala figurái, míg a paralimpia jelképe Fénysugár és Hópelyhecske lesz.

A szavazásba az egész országot bevonták az olimpia szervezői. Az ország polgárai sms-ben, vagy ingyenes telefonhívásokkal szavazhattak. Az esélyegyenlőség miatt időzónától és szolgáltatótól függetlenül mindenki ugyan azokkal a feltételekkel adhatta le voksát. A három legtöbb szavazatot kapott figura került kiválasztásra, melyek a szocsi-i olimpia három helyszínét hivatottak reprezentálni. A szavazás végeredménye helyi idő szerint este 11.20-kor született meg, s ekkor lett a Jegesmedve, a Nyúl és a Hóleopárd a hivatalos kabalafigura.

A szavazásba az egész országot bevonták az olimpia szervezői. Az ország polgárai sms-ben, vagy ingyenes telefonhívásokkal szavazhattak. Az esélyegyenlőség miatt időzónától és szolgáltatótól függetlenül mindenki ugyan azokkal a feltételekkel adhatta le voksát. A három legtöbb szavazatot kapott figura került kiválasztásra, melyek a szocsi-i olimpia három helyszínét hivatottak reprezentálni.

A paralimpiai játékok kabalafigurájának kiválasztásával paralimpiai bajnokokat tiszteltek meg a szervezők. A két kis kabala története a következő: a figurák egy távoli planétáról érkeztek és nagyon tehetségesek. A hatalmas erő és a sok érzelem ami bennük lakozik, a különbözőségek ellenére egyesíti őket. Bizonyosak lehetünk benne, hogy a két kabala inspirációt nyújt majd a következő paraolimpikonoknak, és segít az orosz paraolimpiai sportágak fejlődésében.

Az egész Oroszországot megmozgató kabala ötletelő pályázat 2010. szeptember 1 és december 5 között zajlott. Ez alatt az idő alatt 24048 ötlet érkezett a 2014-es olimpiai játékokat szervező bizottsághoz. A tanács szavazatai alapján a második fordulóba a Nyúl, a Delfin, a Jegesmedve, a Barna medve, a Hóleopárd, a Hópelyhecske, a Fénysugár, a Jégapó, és a Matryoska Baba, a Nap és a Süvöltő (pintyféle madár) kerültek be, melyekre a nézők február 7-én már egyszer szavazhattak. A szavazás előtt a javasolt figurákat rajzfilmesek vették kezelésbe, s alakították ki a figurák végleges formáját.... folytatás

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.