Éles kritika a nemzetközi szövetségnek

Az európai futballklubok nekiestek a FIFA-nak

Nem tetszik az ECA-nak, ahogyan Sepp Blatter irányítja a nemzetközi futballszövetséget.

2011.02.09 11:22MTI

Az európai futballklubok szervezete (ECA) éles kritikát fogalmazott meg a Sepp Blatter vezette nemzetközi szövetség (FIFA) működésével kapcsolatban, s követeli, hogy a FIFA a komolyabb döntések előtt kérje ki, s vegye is figyelembe a véleményét.

A 197 egyesületet tömörítő ECA 2011. február 8-ai, esti sajtótájékoztatóján zúdította a nyilvánosságra panaszáradatát, s a szervezet prominens képviselői majdhogynem ultimátumot adtak a FIFA-nak.

Több más mellett élesen kikeltek amiatt, hogy a Blatter irányította szövetség önkényesen tett be a versenynaptárba hivatalos nemzetközi meccsnapokat, s az is erőteljes nemtetszést szült, ahogy a svájci sportvezető a 2022-es katari világbajnokság időpontjával kapcsolatban nyilatkozott az elmúlt hetekben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.