Lochte a rövidpálya Michael Phelpse

Rövidpályás úszó-vb: Gyurta Dániel ezüstérmes

Gyurta Dániel ezüstérmes lett 200 méteres mellúszásban a dubaji rövidpályás világbajnokság pénteki versenynapján.

2010.12.17 18:44MTI

A Jövő SC 21 éves klasszis sportolója 2:03.47 perces idővel lett második a 2:03.12-vel célba csapó japán Ázsia-bajnok, Tomita Naoya mögött.

A mondhatni szokásos gyengébb rajt után Gyurta, aki amúgy 2:00.67 perccel a világcsúcsot tartja, hamar felért legfőbb riválisa mellé, de - bár végig szorosan mögötte haladt - beérnie és lehajráznia nem sikerült.

A 200 m háromszoros rövidpályás kontinenselsője, az 50-es uszodában olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok az első magyar úszó, aki 25 méteres medencében vb-második tudott lenni.

Gyurta Dániel a célban a 200 méteres mellúszás döntője után, a Hamdan bin Mohammed bin Rasid Sportkomplexumban a dubaji rövid pályás úszó-világbajnokságon. (fotó: MTI)


Lochte a rövidpálya Michael Phelpse

Bár sokan lehetetlennek tartották, az amerikai Ryan Lochténak mégis sikerült: a 26 éves úszó a szuperdresszek januári betiltása után elsőként úszott egyéni világrekordot csütörtökön, a Dubajban zajló rövidpályás világbajnokságon.

A férfi 400 m vegyes eddigi csúcsa az olimpiai ezüstérmes Cseh László nevéhez fűződött, ám a magyar világbajnok tavaly decemberben elért 3:57.27 perces idejét Lochte 3:55.50 percesre faragta le, azaz közel két másodpercet javított Cseh rekordján.

A 14-szeres olimpiai bajnok honfitársa, Michael Phelps árnyékából kilépő Lochte eddig nyolc rövidpályás aranyérmet nyert, s ezeknek számát most tízre növelte (200 m gyors, 400 m vegyes).

Verrasztó hatodik lett 100 m vegyesen

Verrasztó Evelyn a hatodik helyen végzett 100 m vegyesen a dubaji rövidpályás úszó-világbajnokság harmadik napjának utolsó magyar érdekeltségű versenyében.

A szám idei Európa-bajnoka, kétszeres Eb-ezüstérmese - országos csúcsától csaknem két másodperccel elmaradva - 1:00.19 perc alatt teljesítette a távot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.