Tornász sikerek Stuttgartban

Berki nyerte a világkupát, Juhász legjobb lett

Berki Krisztián megnyerte a stuttgarti Világkupát, Juhász Zsolt pedig az eddigi legjobb eredményt érte el a gumiasztal vb-n.

2010.11.13 23:00ma.hu - Fotó: MTI - sportoldal.ro
Fotó: MTI

A világbajnok Berki Krisztián Eszék után Stuttgartot is bevette, ugyanis a tornászok német Világkupáján is győzött lólengésben. Az Európa-bajnok már a selejtezőből az első helyen lépett a döntőbe, ahol kemény megmérettetésre számított. 6.4 pontból kiinduló gyakorlata ismét jól sikerült, 15.425 pontot ért, így közel 3 tizedponttal előzte meg a horvát Seligmant.

"Nagyon örülök, hogy sikerült megint győznöm. Kicsit fáradtabb voltam, de azért sikerült végigcsinálnom a gyakit. Remek volt a hangulat, nagyon sok néző volt. Vasárnap pihenek egyet, késő este haza is érkezünk, hétfőtől pedig Glasgowra koncentrálok." - mondta el Berki Krisztián.

Gumiasztal: Magyar siker a vb-n

Minden idők legjobb magyar eredményét érte el Juhász Zsolt a metzi gumiasztal világbajnokságon, ahol sérülten is a középmezőnyben végzett.

Az elsőéves felnőtt Juhász Zsolt 3 héttel ezelőtt részleges bokaszalag-szakadást szenvedett, és mindössze a vb előtti néhány napon tudott könnyített edzést végezni, gyakorlatát végül a franciaországi helyszínen tudta összerakni. A csapatvezető Juhász Judit tájékoztatása szerint az is felmerült, hogy visszalépjenek a vb-ről.

De szerencsére nem tették, Juhász Zsolt ugyanis 54.76 pontot kapott gyakorlatára, és a magyar gumiasztal szempontjából az előkelő 54. helyet szerezte meg.

A magyar gumiasztalosok egyébként vasárnap két helyszínen is megtekinthetők Budapesten, a Papp László Sportarénában a Babaexpón és a Syma Csarnokban az Egy csepp figyelem alapítvány rendezvényén.

Juhász Judit, szakágvezető, csapatvezető elmondta: "A külföldi szakemberek is nagyon megdicsérték Zsoltot, szinte el sem hitték, hogy ilyen sérült bokával, ilyen gyakorlatra képes. Mindenképpen biztató ez a jövőt tekintve, mi lett volna, ha nem sérült, és nem elsőéves felnőtt. Összességében nagyon örülünk, hogy kimentünk a vb-re, és klubunk, az UTE állta a költségeket."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.