Szeptember 4-én ki lehet próbálni!

Egyszerre szállnak a magasba a magyar verseny frizbik

A magyar frizbisport közel húsz éves történetének legnagyobb rendezvényére készül a Magyar Frizbi Szövetség. Szeptember 4-én Budapesten az ország valamennyi frizbi játékosa bemutatja tudását a Nagy Dobás nevű rendezvényen, majd a nap záróeseményeként egyszerre repítik a távolba korongjaikat.

2010.09.03 07:35ma.hu

A frizbisportot és annak valamennyi ágát a közönség is kipróbálhatja.

Szeptember első szombatján egy különleges sport szerelmesei népesítik be a Merkapt Sporttelepet (1106 Budapest X. ker. Maglódi út 12/A). A frizbi Magyarországon két évtizede van jelen, nálunk négy ága ismert. Az ultimate frizbi az egyik legfiatalabb csapatsport hazánkban.

A Nagy Dobáson az ultimate országos bajnokság harmadik, egyben utolsó fordulóját tartják, és itt hirdetik ki az idei bajnokot. Ugyanebben a sportágban a kezdők is próbára teszik majd erejüket a nagy napon.

Az úgynevezett disc golf során célba kell találni a korongokkal, a freestyle-osok pedig látványos trükköket mutatnak be. A kutyás frizbi verseny és bemutató pedig igazi közönségcsalogató program, sok-sok trükkel és távolsági dobásokkal.

A rendezvény ideje alatt az infó sátorban szórólapokon ismertetik a szabályokat az érdeklődőkkel. Ugyanitt frissítőt és korongokat is lehet kapni. Tehát szeptember 4-e, szombat, irány a budapesti Merkapt Sportközpont!

Reggel 8.20-tól este 18 óráig tartanak a programok. 18 órakor, a rendezvény záróakkordjaként minden résztvevő a távolba röpíti korongját.

A rendezvény honlapja: http://www.nagydobas.frisbee.hu/

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.