Uruguay-Németország 2-3

Németország lett a harmadik, bronzot Paul polipnak is

A szakadó eső ellenére is a világbajnokság egyik legjobb meccsét láthattuk.

2010.07.11 08:13nb1.hu

A bronzmeccsen tartalékosan álltak fel a németek: Klose, Podolski és Lahm - utóbbi sérülés miatt - is csak a kispadon kezdett, míg az uruguayiak igyekeztek a legerősebb összeállításukban játszani: visszatért az "Ördög Keze", azaz Suarez és a sérült Lugano, de az "összedrótozott" Forlan is a kezdőben kapott helyet.

Mozgalmasan kezdtek a felek, valósággal egymásnak estek a csapatok. A németek rögtön a 4. percben gólt szereztek, ám Cacau találat Archundia játékvezető Müller kezezése miatt nem adta meg.

A mexikói bíró aztán a következő két percben kiosztott két sárga lapot, amivel meg is fogta az elszabadulni kezdő indulatokat. Az első 20 perc végén aztán a németek a torna gólkirályi címére hajtó Thomas Müller ötödik vb-góljával megszerezték a vezetést.

Alig 10 perc múlva aztán Schweinsteiger talán első hibáját követte el a tornán, amikor a kezdőkörben eladta a labdát és az akció végén Cavani egyenlített.

A félidő utolsó negyedórája is izgalmasra sikeredett, ám akkor már szakadó esőben játszottak a csapatok, így a korábbi nagy iram némileg visszaesett - mindenesetre így is a vébé egyik legjobb első félidejét láthattuk.

A második félidőben sem kellett sokáig gólra várni: Suarez passza után Arevalo emelt jobbról középre, Forlan pedig látványos mozdulattal, 15 méterről, kapásból úgy lőtt a kapu jobb felső sarkába, hogy a labda a földről felpattanva vágódott a hálóba! Klasszis teljesítmény, és máris 2-1 Uruguaynak!

A lelátón ülő dél-amerikai drukkerek egyébként speciális grillezett polipvacsorát ígértek mára, jelezve, hogy Paul-polip ezúttal talán tévedett, és ezekben a percekben bizony úgy tűnt, hogy a derék Paul már nem tudhatja meg, bejön-e a döntőre tett jóslata, az "uruk" ugyanis még ma elfogyasztják.

Paulnak szerencsére 5 percet sem kellett izgulnia, egy óriási védelmi hibából ugyanis egyenlítettek a németek.

Boateng jobbról érkező beadását teljes egyetértésben figyelte Muslera és két védő, ám kicsit túlzásba vitték a figyelést (a labda kifejelésének a kárára), így a hosszún (!) egyedül érkező Jansen köszönte szépen, és a hálóba fejelt, 2-2.

A 83. percben aztán Paul nyugodtan kezdhetett el tempózni az akváriumában (egy bronzot azért neki is adhatna a DFB): az uruguayi kapu előtt flippergolyóként pattogó labdát Khedira bólintotta a hálóba, és akkor már látszott, hogy Uruguay nem tud még egyszer feltámadni.

Ezzel együtt kijelenthetjük, hogy a torna legszimpatikusabb csapata címmel térhetnek haza Tabarez legényei (nyilván odaadnák a bronzéremért), míg a német válogatott minden kétséget kizáróan megérdemelte a torna harmadik helyéért járó érmeket...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.