Paraguay-Japán 0-0 (t.: 5-3)

Világok harca

A dél-amerikaiak büntetőkkel jutottak tovább legjobb 8 közé.

2010.06.29 19:55nb1.hu

Mivel a meccsen néhány helyzetecskét leszámítva semmi nem történt, íme néhány egyéb érdekesség, hogy "megszolgáljuk a pénzünket" Kedves Olvasóink felé...

Nos: Japán és Paraguay is arról álmodott, hogy fennállása során először eljuthat a negyeddöntőbe. Japánnak 2002-ben már majdnem sikerült, de akkor a nyolcaddöntőben elbuktak.

A "Szamurájok" leginkább a CSZKA Moszkva légiósa, Keisuka Honda jó formájára számíthattak, aki a torna kezdete óta "ott van a szeren"...

Amúgy most fordult elő először, hogy két ázsiai ország is eljut a nyolcaddöntőbe (Dél-Koreát végül Uruguay búcsúztatta). Ami a "Guaranikat" illeti: Olaszország előtt csoportelsőként végezni nem kis dolog, ők egyébként negyedik alkalommal játszhattak nyolcaddöntőben 1986, 1998 és 2002 után.

A két csapat eddig találkozóinak a mérlege érdekes módon Japánnak kedvezett a mai meccs előtt (vb-találkozón még soha nem játszottak egymás ellen): 2 győzelem és 3 döntetlen mellett Paraguay csak egyszer tudott győzni... A mai meccsen Paraguay játszott enyhe - és meddő - mezőnyfölényben, de néhány "helyzetecskétől" eltekintve bűn rossz volt a találkozó.

Ami még rosszabb, hogy kiderült: ezt plusz 2x15 percen keresztül kell "élvezniük" a futball szerelmeseinek. De ahogy az első, úgy a második negyedóra sem hozott gólt, következhettek a büntetők.

A tizenegyeseknél a paraguayiak maradtak higgadtabbak és 5-3-as összesítéssel megnyerték a találkozót, ezzel bejutottak a legjobb 8 közé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.