Szlovákia-Olaszország 3-2

Leszerepeltek a világbajnokok - Szlovákia készülhet a folytatásra

Nem akármilyen szégyen várt az olaszokra, hiszen ott lebegett felettük a kiesés réme az utolsó csoportmérkőzés előtt: tudták, hogy amennyiben nem nyernek, a másik mérkőzés eredményétől függetlenül búcsúznak a tornától.

2010.06.24 18:13nb1.hu - Fotó: MTI

Nem úgy kezdtek azonban, mint akik szeretnének továbbjutni, a szlovákok ugyanis a játék minden elemében jobb volt az olaszoknál. Ezt ráadásul Vittek találatával sikerült góllal is kifejezésre juttatni még az első félidőben.

A második játékrészben is a szlovákok voltak fölényben, és negyedórával a vége előtt aztán Vittek ismét eredményes volt. Az olaszok aztán 8 perccel a rendes játékidő letelte előtt Di Natale szépítése után kezdtek el játszani. Utána viszont nagyon megrángatták az istrángot az olaszok, és szinte megszállták a szlovák tizenhatost.

A csereként pályára lépő Kopunek aztán a 88. percben úgy tűnt, eldöntötte a továbbjutás kérdését, amikor megszerezte a harmadik szlovák gólt. Az izgalmaknak azonban még nem volt vége, mert Quagliarella a 92. percben szépségdíjas találattal tartotta a nézők pulzusát 140 fölött. A páratlanul izgalmas hajrában azonban több gól már nem esett, és végül a vb-újonc Szlovákia megérdemelten ejtette ki a címvédő Olaszországot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.