Szégyen, és bravúr - álom és keserű ébredés...

Olaszország-Új-Zéland 1-1: Az olaszoknak csak a döntetlenig futotta

Hatalmas blama: a világbajnoki címvédő nem bírt el a "futballtörpe" Új-Zélanddal.

2010.06.20 19:37nb1.hu - Fotó: MTI

Aligha kezdődhetett volna nagyobb meglepetéssel a mérkőzés, minthogy Új-Zéland megszerzi a vezetést Olaszországgal szemben. Pedig ez történt... Le is döbbent minden olasz - és nem olasz - szurkoló.

Igaz, nem szabad elfeledni, hogy Smeltz gólját alighanem leshelyzet előzte meg, ám a játékvezető, talán tévesen, nem jelzett semmit, megadta a találatot (0-1). Kapkodnia kellett Olaszországnak, amely a nagy sietségben nem is tudott akcióból betalálni.

A 28. percben Simth rántotta le De Rossit, a játékvezető tizenegyest ítélt, Iaquinta pedig nem hibázott (1-1). A fordulást követően egy jóval támadóbb szellemű olasz csapat lépett pályára, amely a záró játékrész túlnyomó többségében nem engedte ki a kezéből az irányítást. A "Kiwik" védekeztek, ahogy csak erejükből tellett, szabályos és szabálytalan eszközökkel egyaránt.

Volt alkalom, hogy a teljes új-zélandi csapat a saját tizenhatosán belül volt. Azonban ez vezetett eredményre, ennek köszönhető, hogy a találkozó 1-1-el ért véget, és hogy az új-zélandi "amatőrök" pontot raboltak az olasz "profiktól", a világbajnoki címvédőktől. Szégyen, és bravúr - álom és keserű ébredés...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.