Tisztességesen helytállt

Tornász eb: Vágner Levente a tizenötödik helyen végzett

Vágner Levente a tizenötödik helyet szerezte meg a tornászok birminghami Európa-bajnokságán a juniorok egyéni összetett döntőjében.

2010.04.24 18:30ma.hu - Fotó: mdsz.hu

Jól szerepelt Vágner Levente a juniorok egyéni összetett fináléjában a férfi tornászok birminghami Európa-bajnokságán, ahol a 15. helyet szerezte meg.

Vágner a 16. helyen jutott be a selejtezőből a 24-es egyéni összetett döntőbe, ahol tisztességesen helytállt. A szingapuri Ifjúsági Olimpiára csütörtökön kvótát szerző tornász valamennyi gyakorlatát jól teljesített, a legjobban talajon mutatkozott be. Összteljesítménye 78.825 pontot hozott, amely az előkelő 15. helyezést jelentette.

Egyéni összetett finálé:

15. Vágner Levente 78.825 ponttalaj: 13.600 ló: 12.000 gyűrű: 13.050 ugrás: 14.075 korlát: 13.575 nyújtó: 12.525

Vasárnap már csak Hídvégi Vid lép a szerekhez, aki a ló fináléjában indul. Altorjai Sándor MATSZ-főtitkár, delegációvezető Kovács István vezetőedzővel a helyszínen értékelte a pénteki selejtezőt, és egyértelművé vált, hogy át kell gondolni a világbajnokságra való felkészülést.

Kovács István, vezetőedző úgy nyilatkozott: "Átbeszéltük, hogy mindenki hibázhat, hiszen emberből van. Sajnos tudtuk, hogy Berkit különösen itt Angliában mindenki meg akarja verni, és ha kicsit hibázik, bizony elverik rajta a port. Ez történt tegnap. A felkészülésünk sem volt százszázalékos, hiszen fájt Krisztián csuklója. Összességében a csapatot és az egyénit tekintve is át kell gondolnunk a vb-felkészülést, különböző szempontok figyelembe vételével."

Berki Krisztián elmondta: "Végigültem a selejtezőt, hiszen kíváncsi voltam a többiekre, és folyamatosan számolgattuk az esélyeket. Nagyon sajnálom, hogy ez történt, de megpróbálom úgy szemlélni, ez is egy verseny volt, most nem jött össze, tovább kell lépni" - tette hozzá a sportoló.

További program: (helyi idő szerint)

Április 25. vasárnap, junior szerenkénti finálék 9.30-tól, felnőtt szerenkénti finálék 13.45-től.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.