Új etapok a Forma-1-ben

Ismét változik az időmérő edzés menete az F1-ben

A Nemzetközi Automobil Szövetség hivatalosan is megerősítette, hogy némiképp változik az időmérő edzés menete a Forma-1-ben a 2008-as idényben. A kvalifikáció első etapja 20, a második 15, míg a harmadik 10 percesre rövidül a jövő évben.

2007.12.21 16:06f1vilag.hu

Az időmérő edzések egy nappal a verseny előtt, helyi idő szerint délután kettő és három óra között kerülnek megrendezésre – állt az FIA közleményében.

Az edzések a következőképp alakulnak a 2008-as idényben:

Az első etap 14:00-tól 14:20-ig tart, és a leglassabb hét versenyző már nem vehet részt a következő körökben. A maradék tizenhét pilóta ideje törlésre kerül a következő felvonás előtt.

A második etap 14:27-től 14:42-ig tart, ahol szintén a leglassabb hét versenyző búcsúzik. A még bent maradt 10 versenyző időeredményei ismét törlésre kerülnek a végső kör előtt.

A harmadik etap 14:50-től 15:00-ig kerül megrendezésre, ahol a legjobb tíz versenyző kap lehetőséget a javításra.

A fenti számok a 24 résztvevős bajnokságra értendők. Ha csak 22 versenyző indul jövőre – amire jó esély van, miután a Prodrive végleg lemondott az indulásról – akkor az első két körben hat-hat pilóta búcsúzik a küzdelemtől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.