Villámrajt a Szeged ellen

Férfi vízilabda, Magyar Kupa: az Eger és a Vasas jutott a döntőbe

Megismétlődik a tavalyi Eger-Vasas finálé a Theodora férfi vízilabda Magyar Kupában - A Szőnyi úti elődöntőben a Vasas végig vezetve, négy góllal nyert a Szeged ellen, így elsőként jutott a döntőbe, míg a másik párharcot a címvédő hevesi együttes nyerte a Domino ellen.

2009.11.21 16:55vizipolo.hu

A Vasasban valószínűleg még élt az egy héttel ezelőtti rangadón született 4-4-es eredmény, így most villámrajtot vett a Szeged ellen.

Az eltiltott Török Béla nélkül felálló Tisza-partiak az első félidőben már 10-3-as hátrányban voltak, ami jelezte, hogy az angyalföldiek ezúttal jobb napot fogtak ki.

A remekül centerező Kis Gábor vezérletével a piros-kékek végig vezetve nyerték meg a meccset, a győzelembe még az is belefért, hogy két büntetőt kihagyjanak.

A Szeged a találkozót követően átvehette a bronzérmet, míg a Vasas készülhet a vasárnapi döntőre. Az Eger visszavágott a hétfőn elvesztett rangadóért, és ezúttal végig egyenletes teljesítményt nyújtva legyőzte a Dominót.

A szakemberek előzetesen a két kapus teljesítményétől tették függővé a meccs kimenetelét, de miután Valics és Gergely is remekül védett, a mezőnyben mutatott egyéni teljesítmények döntöttek.

Az első negyedben még a Honvéd vezetett, az Eger viszont hamar átvette a vezetést, és szép kijátszott akciók végén találtak a kapuba.

A Honvéd nem tudott élni az emberelőnyös helyzetekkel, kilenc lehetőségből mindössze egyet váltott gólra, a harmadik negyedben 4-2-nél zsinórban lőtt három egri találat pedig megpecsételte a fővárosiak helyzetét.

Az Eger játékosai a második félidőben betartották Gerendás György kérését, vagyis a megnyert meccset meg is nyerték, és megvédhetik címüket a vasárnapi döntőben.

Theodora férfi vízilabda Magyar Kupa-elődöntő:

TEVA-VasasPlaket - Szeged Beton VE 17-13 (4-2, 6-1, 4-5, 3-5)

Gólszerzők: Kis Gábor 4, Hosnyánszky Norbert 3, Létay Krisztián 2, Kovács Róbert 2, Takács Bálint 2, Katonás Gergely 2, Decker Ádám 1, Varga Dénes 1, illetve Molnár Tamás 4, Komlósi Péter 2, Kayes Joseph 2, Varga Péter 1, Somogyi Balázs 1, Vindisch Ferenc 1, Lehmann István 1, Busila Andrei 1 ZF-Eger - Domino Honvéd 11-7 (1-2, 3-1, 4-2, 3-2)

Gólszerzők: Bárány Attila 2, Hegedűs Gábor 2, Aaron Feltham 2, Biros Péter 2, Binder Szabolcs 1, Varga Zsolt 1, Kevin Graham 1, illetve Marnitz Gergő 2, Bátori Bence 2, Paján Viktor 1, Szivós Márton 1, Székely Bulcsú 1

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.