Magyar egészségügyi önkéntesek a foci Eb-n

Akarsz menni a foci Eb-re? Jelentkezz!

Kibővült az osztrák-svájci labdarúgó EB magyar egészségügyi résztvevőinek köre. Együttműködési megállapodást kötött a Delta Mentőszolgálat, az Emergency Service Mentőszolgálat és a Szamaritánus Mentőszolgálat az EB egészségügyi biztosítása érdekében.

2008.02.18 08:03ma.hu

A magyar egészségügyi szervezeteket 2007 nyarán kereste meg a Labdarúgó Európa Bajnokság hivatalos egészségügyi főszervezője azzal, hogy segítsék a rendezvény zökkenőmentes lebonyolítását. A szervezők a bécsi rendezvények egészségügyi biztosításában kértek támogatást magyarországi partnerszervezetüktől. 

A jelentkező magyar önkéntes orvosok, mentőtisztek, szakápolók és képzett elsősegélynyújtók osztrák kollégáikkal közös csoportokban fognak részt venni a 2008. június 1. és 26. közötti időszakban a rendezvények biztosításában. 

Agócs Gábor, a Delta Mentőszolgálat gazdasági igazgatója elmondta: „igen nagy az érdeklődés a részvétel iránt, de annak érdekében, hogy a lehető legtöbb egészségügyi szakemberhez eljusson a felhívásunk, és a legjobb magyar szakembereket tudjuk kiutaztatni a labdarúgó EB-re, meghosszabbítottuk a jelentkezési határidőt és összefogtunk az Emergency Service Mentőszolgálattal és a Szamaritánus Mentőszolgálattal. ” 

A Delta Mentőszolgálat (www.deltamento.hu) így 2008. május 1-jéig várja azon, legalább középfokú angol vagy német nyelvtudással rendelkező önkéntes orvosok, mentőtisztek, szakápolók, illetve képzett elsősegélynyújtók jelentkezését, akik szívesen részt vennének az év egyik legrangosabb sporteseményének biztosításában.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.