Két rendőr megsérült

Szurkolói rendbontás miatt lefújták a FTC-DVTK mérkőzést

Két rendőr könnyebben megsérült szombaton a Ferencváros-Diósgyőr labdarúgó Soproni Liga-mérkőzés idején történt szurkoló rendbontás idején - tájékoztatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztálya.

2009.11.01 08:49MTI/fotó: MTI

A közlemény szerint a rendőri intézkedések során a BRFK munkatársai egy férfit garázdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt fogtak el - akiről kiderült, hogy körözték is -, továbbá egy főt azért állítottak elő, mert nem tudta magát hitelt érdemlően igazolni.

A rendezvényt biztosító rendőrök közül ketten sérültek meg könnyebben, feléjük egy-egy üveget dobtak. A szurkolók egy rendőrségi kisbuszt is megrongáltak - közölte a BRFK.

Sulyok Gergely játékvezető a 64. percben félbeszakította a mérkőzést, miután a ferencvárosi szurkolók egy csoportja - a DVTK 3-1-es vezetésénél - megpróbált bemászni a pályára, illetve átjutni a diósgyőri szektorba. A rohamrendőrök felsorakozása nyomán valamelyest lecsillapodtak a kedélyek, ugyanakkor a lelátón felgyújtottak néhány széket, pirotechnikai eszközök és székdarabok repültek a gyepre.

Csaknem negyedóra várakozás után folytatódott a játék, de pár pillanattal később, amikor petárdák hullottak a pályára, a bíró lefújta a találkozót.
A BRFK tájékoztatója szerint az Üllői úti stadion környékén 20 óra 25 perc körül állt helyre a rend. A diósgyőri szurkolók nem sokkal 22 óra után rendőri biztosítás mellet indultak haza Budapestről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.