A meccs végeredménye 2:1 lett

Egy percig vezetett a Fradi - Győzött az Újpest

Az Újpest hazai környezetben 2-1-re győzött az ősi rivális Ferencváros ellen a labdarúgó Soproni Liga 10. fordulójának szombat esti rangadóján.

2009.10.03 19:50MTI

A két csapat 1265 nap után találkozott egymással újra, összességében ez volt a 205. derbi.

Eredmény:

Újpest FC-Ferencváros 2-1 (1-1) Szusza Ferenc Stadion, 11.763 néző,

v.: Kassai gólszerzők: Kabát (42.), Rajczi (87.), illetve Fitos (41.) sárga lap: Tóth N. (33.), Takács Z. (77.), illetve Balog (44.), Alcantara (66.)

Újpest: Balajcza - Vermes, Vaskó, Takács Z., Pollák - Simek (Foxi, 34.), Millar (Jucemar, 76.), Sándor Gy., Tóth N. - Kabát, Rajczi (Stokes, 90.)

Ferencváros: Haber - Joaquin, Balog Z., Wolfe, Alcantara - Fitos (Abdi, 67.), Lipcsei, Morrison, Rósa D. (Ashmore, 65.), Kulcsár D. - Ferenczi Mindkét tábor gyönyörű élőképpel fogadta a csapatokat.

Nagy lendülettel kezdett az Újpest, hosszú percekig egykapuzott, ám a Ferencváros védelme állta a rohamokat és a zöld-fehérek fokozatosan kezdtek kijönni a szorításból.

Főként a mezőnyben harcoltak egymással a játékosok, komolyabb helyzet egészen a 41. percig nem alakult ki: ekkor egy szöglet után kifejelt labdát Lipcsei ívelt át a hosszú oldalra, Fitos pedig a levétel után szépen emelt Balajcza mellett a hálóba.

A ferencvárosi tábor még javában a vezetést ünnepelte, amikor egy percre rá Foxi beadását Haber röviden tenyerelte ki, Kabát pedig egyenlített, ezzel a félidőben 1-1 volt az állás.

A fordulást követően is inkább a lila-fehérek akarata érvényesült - Tóth a kapufát találta el szabadrúgásból, Rajczi ziccerét pedig Haber védte -, a vendégek eléggé betömörültek.

A ferencvárosi szurkolók eközben saját vezetőiket fenyegették meg, megvédve a munkavégzés alól a "petárdaügy" miatt felmentett Dragóner Attilát: "Ha nincs Dragóner, nincs szurkolás" - állt a kifeszített transzparensen.

Tíz perccel a vége előtt úgy tűnt, mindkét csapatnak jó a döntetlen, ám a 86. percben érkezett Rajczi Péter, aki Jucemar beadását fejelte a hálóba, eldöntve ezzel a mérkőzést.

Érdekesség, hogy a két együttes ezt megelőző utolsó mérkőzésén is Rajczi döntött: 2006. április 17-én az Üllői úton a 96. percben büntetőből szerezte meg a győzelmet a lila-fehéreknek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.