A portugálok a végsőkig küzdenének

Cristiano Ronaldo: "Sorsunk már nem tőlünk függ, de megőrizzük a hitünket"

Amíg matematikai esélye van a világbajnoki részvétel kiharcolására, küzdeni fog a portugál labdarúgó-válogatott.

2009.09.07 10:12MTI

Legalábbis ezt állítja szövetségi kapitánya, Carlos Quieroz.

A magyarokkal azonos csoportban szereplő együttes szombaton 1-1-es döntetlent játszott Dániában, s legközelebb, szerdán Budapesten lép fel.

Ezt követően még otthon is játszik a magyarokkal, illetve a máltaiakkal.

A trénerhez hasonlóan a hazai média is igyekezett belekapaszkodni az utolsó szalmaszálba, s különböző kalkulációkkal elemezte az esélyeket.

A portugálok pillanatnyilag 10 ponttal állnak a negyedik helyen a dánok (17), a magyarok (13) és a svédek (12) mögött, így sorsuk már nem csupán a saját eredményeiktől függ.

A Record című lap jegyzetében érzékletesen elemzi a helyzetet: "Elég, ha a portugál válogatott megnyeri három hátralévő mérkőzését, a svéd pedig elveszít egyet. No nem ahhoz, hogy ott legyünk a világbajnokságon, hanem hogy legyen esélyünk kijutni oda..."

A portugálok helyzete már csak azért is nehéz, mert ha minden nekik kedvezően is alakulna a csoportban, akkor sem biztos, hogy a rájátszásban is érdekeltek lennének, a kilenc európai csoportból ugyanis a legrosszabb második nem léphet pályára pótselejtezőn a vb-részvételért.

Beszámolók szerint a portugálok jól játszottak a dánok ellen, nagyon sok tiszta gólszerzési lehetőséget dolgoztak ki, olyanokat, melyekkel kapcsolatban az egyik vezércikkíró úgy fogalmazott, azokat még ő is gólra váltotta volna.

"Úgy tűnik, a portugál válogatott elfelejtette, hogy a futballnak van egy alapvető jellemzője, amely voltaképpen a játék lényege: nevezetesen azt, hogy a győzelemhez gólt kell szerezni" - összegzett az A Bola.

Cristiano Ronaldo, a válogatott csapatkapitánya a szombati döntetlen után letörten úgy fogalmazott: "Sorsunk már nem tőlünk függ, de megőrizzük a hitünket."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.