"Lehetetlenné vált az érdemi munka"

Lemondott Imre Vilmos, a női kézilabda-válogatott kapitánya

Lemondott a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról csütörtökön Imre Vilmos, mert összeegyeztethetetlennek tartja feladatkörét a Dunaferr férfi csapatának vezetőedzői tisztével.

2009.07.02 14:44MTI

A szakember egyben jelezte, hogy visszautasíthatatlan szerződéshosszabbítási ajánlatot kapott dunaújvárosi klubjától. A magyar szövetség (MKSZ) az MTI-vel tudatta, hogy szeretné még júliusban kinevezni az új kapitányt, mivel a decemberi kínai világbajnokságra készülő válogatott már szeptemberben, a dániai Világkupán pályára lép. Imre Vilmost a tavalyi pekingi olimpia után nevezték ki, majd a decemberi macedóniai Európa-bajnokságon nyolcadik lett megfiatalított együttesével.

Év elején viszont a nehéz anyagi helyzetbe került Dunaferr női csapatától távoznia kellett, mivel lehetetlenné vált ott az érdemi munka, és ideiglenesen elvállalta Dunaferr férfi együttesének vezetőedzői posztját. Ugyanakkor jelezte, hosszú távon nem tudja összeegyeztetni a női kapitányi és a férfi vezetőedzői munkát a versenynaptári átfedések miatt. A tréner csütörtökön Sinka László MKSZ-elnökkel Százhalombattán találkozott, ahol abban állapodtak meg, hogy Imre nem folytatja tovább a kapitányi munkát, és marad a Dunaferr férfi csapatánál.

"A döntéskényszert az élet hozta, pontosabban az, hogy a Dunaferr női együttesénél lehetetlenné vált az érdemi munka, pedig az eredeti elképzelés szerint e pozíció jól megfért volna a női kapitányi poszttal - mondta Imre. - A jelenlegi kettősséget, a női válogatott mellett a Dunaferr férfi együttesének irányítását azonban nem vállalhattam, a szakmai felelősségem és a lelkiismeretem miatt sem.

A Dunaferrhez ezért csak 2009. június 30-ig köteleztem el magam, de olyan szerződéshosszabbítási ajánlatot kaptam, amelyet mindenképpen mérlegelnem kellett, és végül emellett döntöttem. Hangsúlyozom, nem kizárólag anyagi megfontolásból, mert ha csak ez számítana, éppen akkor vinném párhuzamosan a két feladatot, hogy két helyről kapjam a pénzt. Erre azonban képtelen lennék
."

"Számunkra ezzel új helyzet állt elő, amelyről a szövetség alelnökeivel már konzultáltam, az elnökség pedig legközelebbi, július 22-i ülésén foglalkozik a témával - nyilatkozott Sinka. - Még a nyár folyamán szeretnénk megtalálni az új szövetségi kapitányt, mert a válogatott augusztusban egyhetes összetartáson vesz részt, ősszel pedig Világkupára utazik, másrészt viszont kapkodni nem fogunk, megfontolt döntést kell hoznunk."

Imrének a győri Konkoly Csaba és a békéscsabai Mátéfi Eszter voltak a segítői. A Győr jelezte: Konkoly nem lesz kapitány. A volt válogatott Mátéfi az MTI érdeklődésére elmondta: megtiszteltető lenne, ha őt kérnék fel, de most nem tud többet mondani: "Békéscsabán komoly terveink és munkánk van, indulunk a nemzetközi kupában és a bajnokságban is szeretnék szép eredményt elérni" - mondta Mátéfi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.