Briatore felállva tapsolt

Dzsudzsák fergeteges - Buzsáky és Huszti gólt lőtt

Buzsáky Ákos a mezőny egyik legjobbja volt: válogatottunk középpályása gólt lőtt és gólpasszt adott.

2008.02.03 09:41mlsz.hu

Várhidi Péter szombaton Londonba utazott, s ott volt a Queen's Park Rangers - Bristol City bajnokin. A szövetségi kapitány jól választott mérkőzést: a meccs előtt a tabella 19. helyén álló QPR 3-0-ra győzött a 2. helyezett Bristol ellen. A vendégek között szerepelt Vaskó Tamás, a hazai gárdában futballozó Buzsáky Ákos pedig a mezőny egyik legjobbja volt: válogatottunk középpályása gólt lőtt és gólpasszt adott. 

- Telt ház előtt, remek hangulatban, nagyon jó mérkőzést produkáltak a csapatok - kezdte értékelését Várhidi Péter. - A játékosok végigrohanták a kilencven percet, a lehető legkisebb kockázattal, de elképesztő sebességgel futballoztak. Bár a magyaros stílus inkább a latinhoz áll közel, most ismét bebizonyosodott, hogy a mieink ebben a közegben is megállják a helyüket, képesek fegyelmezett, jó játékra. Vaskó Tamás ezúttal egy félidőt kapott. Belső védőt játszott, és bár a Bristol élcsapat, megmutatkozott, hogy jól beilleszkedett, fizikális képességei alapján a jobbak közé tartozik. Buzsáky Ákos végig a pályán volt és nagyszerűen szerepelt. 

A második gólt ő készítette elő, remek labdát adott Agyemangnak. A QPR harmadik gólját pedig a mi középpályásunk lőtte, tőle indult a támadás, amelynek végén jó húsz méterről, ballal bombázott a jobb sarokba. Látszott, hogy a szurkolók és a vezetők nagyon szeretik őt, Flavio Briatore, a klub egyik tulajdonosa például állva tapsolt a gólja után. A meccset követően beszéltem mindkét légiósunkkal, nem sérültek, és vasárnap ott lesznek a keret találkozóján.

Németországban légióskodó válogatottjaink jó hétvégét zártak, Huszti Szabolcs tizenegyesből betalált a Hamburg hálójába, Hajnal Tamás együttese pedig magabiztosan nyert. A Hannover a bajnoki címre is esélyesnek tartott Hamburghoz látogatott, és meglepetésre a 41. percben megszerezte a vezetést: Schulz-cal szemben szabálytalankodtak a 16-oson belül, Huszti Szabolcs pedig magabiztosan értékesítette a megítélt büntetőt. 

A Hamburg a 71. percben egyenlített, de a győztes gólt nem tudta megszerezni, így Husztiék ponttal távoztak a kikötővárostól. Hajnal Tamás együttese is jól kezdte az évet, a Karlsruhe magabiztosan, 2-0-ra verte a Nürnberget, a magyar irányítót a 90. percben cserélték le. 

Angliában Gera Zoltán együttese, a West Bromwich Albion már a 3. percben hátrányba került a Burnley ellen, de még a szünet előtt egyenlített, fordulás után pedig Bednar révén a győztes gólt is megszerezte. A magyar válogatott csapatkapitánya végig a pályán volt. A Plymouth ezúttal nem járt szerencsével hazai pályán, az egyetlen találatot hozó meccset végigjátszó Halmosi Péter sem tudta megakadályozni, hogy a Hull megszerezze mindhárom pontot.

Bemutatkozott az olasz Serie B-ben Filkor Attila, akit a napokban a Grosseto együttesének adott kölcsön az Inter. A fiatal középpályás (aki ezúttal nem tagja a válogatott szűk keretének) a 63. percben állt be a Brescia elleni, idegenbeli mérkőzésen, csapata 1-0-ás vezetésről 4-1-re kikapott. 

A hazaiaknál Vass Ádám eltiltás miatt nem játszhatott, Feczesin Róbert a cserepadról nézte végig a mérkőzést. Rajczi Péter az utolsó negyedórában lépett pályára a Pisa színeiben, csapata 5-1-es győzelmet aratott a Frosinone otthonában.
 
A PSV Eindhoven ismét nyerni tudott a holland pontvadászatban, a címvédő az AZ Alkmaar otthonából hozta el a három pontot. Dzsudzsák Balázs kezdő volt a 2-0-ás végeredményt hozó meccsen, és végigjátszotta a kilencven percet. A magyar támadó - aki végigjátszotta a találkozót - ezúttal "fél gólpasszt" adott: a vendégek első találata úgy született, hogy Dzsudzsák távoli bombáját követően a labda a keresztlécen csattant, s a kipattanót Lazovic a hálóba bólintotta. 

Juhász Roland is győzelmet ünnepelhetett a belga bajnokságban szereplő Anderlechtben, válogatottunk védője végig a pályán volt, csapata egy tizenegyesgóllal 1-0-ra tudott nyerni a Dender ellen

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.