3-2-re verte a Hamburger SV-t!

UEFA Kupa: idegenben harcolta ki a továbbjutást a Werder Bremen

A Werder Bremen lesz a Sahtar Donyeck ellenfele a labdarúgó UEFA Kupa fináléjában, miután az elődöntőben, hazai 1-0-ás vereségét követően 3-2-re diadalmaskodott a Hamburger SV otthonában. A találkozó elején Olic szerzett vezetést a Hamburgnak, majd Diego egyenlített a 29. percben.

2009.05.08 08:44MTI

A fordulást követően is a Werder volt aktívabb, Pizarro pedig a 66. percben távolról betalált. A 83. percben egy ritkán látható góllal növelte előnyét a brémai alakulat: a vendégek úgy jutottak szöglethez, hogy egy pályára dobott műanyag tárgyon felpattant a labda, így a védő gyakorlatilag lyukat rúgott, a sarokrúgásból pedig Baumann fejelt a hálóba.

A 87. percben Olic második gólja visszahozta a hamburgi reményeket, de az eredmény már nem változott. A brémaiak történetük második európai kupadöntőjükre készülhetnek, 1992-ben a Kupagyőztesek Európa Kupáját (KEK) nyerték meg.

A Werder ugyanakkor vezéráldozattal hozta le a hamburgi összecsapást, hiszen brazil játékmesterük, Diego sárga lapot kapott, így eltiltása miatt nem lehet ott a fináléban.

Az UEFA Kupa utolsó döntőjére (jövőre Európa Liga néven szervezik a sorozatot) május 20-án kerül sor Isztambulban.

Eredmény: UEFA Kupa, elődöntő, visszavágó: Hamburger SV (német)-Werder Bremen (német) 2-3 (1-1) , gól: Olic (13., 87.), illetve Diego (29.), Pizarro (66.), Baumann (83.),

továbbjutott: a Werder Bremen, 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.