Végzetes ütés az utolsó menetben

Újabb tragédia: ismét meghalt egy bokszoló

Kedden, 30 esztendős korában elhunyt a minimumsúlyban versenyző Masatate Tsuji (12 győzelem - 2 vereség - 2 döntetlen). A japán harcos hazája profi ökölvívó bajnoki címéért bokszolt szombaton, amikor KO vereséget szenvedett a Yuji Kanemitsu elleni mérkőzés utolsó, tízedik menetében.

2009.03.27 09:03monokli.com

Tsujit már a ringből is hordágyon vitték ki, és azonnal kórházba szállították, de fejsérülésébe kedden belehalt.

A tragédiát kivédhetetlennek tartják az ügyben publikáló, és a mérkőzést élőben végignéző szakírók, merthogy az elhunyt bokszoló a kilencedik menet alapján még magasan vezetett a pontozólapokon, és bár végtelenségig fáradtnak tűnt, nem volt indok a küzdelem feladására vagy beszüntetésére. (Tsuji a kilencedik menetet is megnyerte!)

Tsuji volt a modern japán bokszsport harmincötödik áldozata, és az első olyan versenyző, aki egy címmérkőzés után hunyt el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.