Az orosz egység megerősítette vezető helyét

Tereprali, Italian Baja: Szalay Balázs a negyedik lett

Szalay Balázs és Bunkoczi László az előkelő negyedik helyen végzett a tereprali Baja Kupa második futamán, az Italian Baján.

2009.03.22 17:41MTI

Az olaszországi viadalt, amely vasárnap ért véget, a Borisz Gadaszin, Vlagyimir Gyemjanyenko kettős nyerte és ezzel az orosz egység megerősítette vezető helyét az összetett pontversenyben. A második a cseh Miroslav Zapletal, Tomas Ourednicek duó lett, míg a dobogó legalsó fokára a holland Tonnie van Deijne, Wouter Rosegaar kettős állhatott fel. Az öt magyar induló közül Szalayék mellett Kristóf Márton és Simon Péter a tizedik, a Fazekas Károly, Horn Albert duó pedig az előző napi műszaki problémák és büntetés miatt a 26. pozícióban zárta a háromnapos viadalt.

A Lukács András, Szegedi Ferenc és a Varga Imre, Pocseg Attila páros műszaki hiba miatt már szombaton kiállni kényszerült. "Nagyon jól éreztük magunkat a versenyen, mérhetően egyre jobb és jobb időket hoztunk a szakaszokon. A verseny végére elértük az összetett negyedik helyet, amivel nagyon elégedett vagyok. Egyrészt az első három helyen álló Gadaszin, Zapletal és Van Deijne akkora csatát vívott, hogy mögéjük már nehéz lett volna felzárkózni, másrészt ezzel javítottunk a tavalyi eredményünkön is" - nyilatkozta honlapján Szalay Balázs.

A Baja Kupa következő futamára július 22-26-án Spanyolországban kerül sor, míg a magyar terepralisok legközelebb a hazai bajnokság nyitó futamán, az április 10-12-én Derecskén megrendezésre kerülő Bomba Energy Drink Kupán mérhetik össze erejüket.

Végeredmény:
1. Gadaszin, Gyemjanyenko (orosz, Nissan Navara) 4:39:20 ó
2. Zapletal, Ourednicek (cseh, Mitsubishi L200) 4:24 p hátrány
3. van Deijne, Rosegaar (holland, Mitsubishi Pajero Evo) 5:19 p h.
4. Szalay, Bunkoczi (Opel Antara RR) 22:40 p h. ...
10. Kristóf, Simon (Nissan) 39:01 p h. ...
26. Fazekas, Horn (BMW X5) 4:33:30 ó h.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.