Sport

Cselgáncs Eb - Pongrácz Bence is bronzérmes

A 66 kilogrammos Pongrácz Bence bronzérmet nyert a zágrábi olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján.

2024.04.25 18:32MTI

A VSD 24 éves versenyzője a harmadik helyért kiírt mérkőzésen Alberto Gaitero Martinnal csapott össze. Az eddig két European Open-ezüstöt gyűjtött magyar még nem találkozott spanyol riválisával, aki kétszer is állt már Eb-dobogón: 2021-ben Lisszabonban harmadik, 2022-ben Szófiában pedig második lett.

Az első három és fél percben csak intéseket láthatott a közönség, ám ekkor a dunakeszi dzsúdós egy külső horogdobásra vazaarit kapott, a 27 éves riválisa pedig a hátralévő időben már nem tudta utolérni őt.

"Még nem fogtam fel ezt, de régóta vártam már, hogy valahogy kijöjjön belőlem a munka" - mondta Pongrácz az M4 Sportnak. "Jó napom volt, és nagyon akartam bizonyítani. Ez az első érmem világversenyről, Utánpótlásban sem jött össze, úgyhogy nagyon örülök".

Pupp Réka után alig harminc perccel Pongrácz szerezte meg a magyar cselgáncssport 56. bronzérmét.

Az Európa-bajnokság pénteki versenynapján magyar részről Szegedi Dániel (73 kg), Ungvári Attila (81), Özbas Szofi (63) és Gercsák Szabina (70) lesz érdekelt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.