Elismerés

Ötödik lett a budapesti Nemzeti Atlétikai Központ az Év Stadionja-szavazáson

A legtöbb szavazatot a brazil Belo Horizonte városában lévő csíkos futballstadion kapta.

2024.03.17 03:30MTI

A tavaly a világbajnoksággal debütált budapesti Nemzeti Atlétikai Központ az ötödik helyet szerezte meg 35 sportlétesítmény versenyében a 2023-as Év Stadionja címért kiírt nemzetközi szavazáson.

Az insidethegames.biz portál pénteki beszámolója szerint listára jelölés útján kerülhettek fel a tízezer férőhelynél nagyobb, 2023-ban újként vagy felújítottként átadott sportlétesítmények, amelyek között a rangsor online voksolással dőlt el.

A legtöbb szavazatot a brazil Belo Horizonte városában lévő csíkos futballstadion kapta, amely az Atlético Mineiro hazai pályája. A második helyet a német Karlsruher SC arénája szerezte meg, megelőzve két lengyel futballstadiont: a Zaglebie Sosnowiec otthonául szolgáló ArcelorMittal Parkot és a Wisla Plock meccseinek helyszínt adó Orlen Stadiont.

Az Év Stadionja-szavazást tizennegyedszer szervezték meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.