Bajnokok Ligája

IFFHS: az Atlético Madrid klubtörténeti csúcsot jelentő sikert ért el

A spanyol alakulat ennél méretesebb KO-t csak egyszer, még a BL-előd Bajnokcsapatok Európa Kupájában ért el, 1958-ban.

2023.11.09 01:30MTI

Az Atlético Madrid története legnagyobb arányú győzelmét aratta a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a csoportkör negyedik fordulójának keddi játéknapján, amikor 6-0-ra verte a skót Celtic FC együttesét.

A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS) szerdai összegzése szerint a spanyol alakulat ennél méretesebb KO-t csak egyszer, még a BL-előd Bajnokcsapatok Európa Kupájában ért el, 1958-ban, amikor hazai pályán 8-0-ra nyert az ír Drumcondra ellen. A BL-ben a korábbi rekordja a 2014-es, svéd Malmö elleni 5-0 volt.

A skót együttes a harmadik hasonlóképpen súlyos vereségét szenvedte el a BL-ben, előzőleg 2016-ban az FC Barcelonától 7-0-ra kapott ki, 2017-ben pedig 7-1-re veszített a Paris Saint-Germainnel szemben.

A spanyol csapatnak a Celtic feletti diadalból két gólt is vállaló francia világbajnoka, Antoine Griezmann pályafutása során először volt eredményes egymás után három Bajnokok Ligája-mérkőzésén is. A keddi fellépése ráadásul jubileumi volt: 100. meccsét játszotta az európai klubsorozatokat tekintve, eddig 91-szer szerepelt a BL-ben, 8-szor az Európa Ligában és egyszer a Szuperkupában.

Az olasz válogatottal Európa-bajnok Ciro Immobile is emlékezetes BL-meccsen van túl: a holland Feyenoord elleni (1-0) győztes találata a 200. gólja volt a Lazio színeiben az összes sorozatot tekintve. Ő az első labdarúgó a római csapat történetében, aki elérte ezt a mérföldkövet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.