Sport

Gyermeket vár Fábián Fanny, a tavalyi év legjobb magyar röplabdázója

A 28 éves játékos anyai örömök elé néz, emiatt a következő idényben biztosan nem röplabdázik.

2023.05.10 01:30MTI

Gyermeket vár a 2022-ben a legjobb magyar női röplabdázónak választott Fábián Fanny, a Vasas Óbuda bajnok és Magyar Kupa-győztes feladója.

Az idén és tavaly is duplázó fővárosiak kedden honlapjukon jelentették be, hogy a 28 éves játékos anyai örömök elé néz, emiatt a következő idényben biztosan nem röplabdázik.

"Ez a bajnoki döntő szép lezárása volt pályafutásom első szakaszának, amennyiben ugyanis minden rendben lesz, a szülés után szeretnék visszatérni" - jelentette ki az ötszörös bajnok és hatszoros Magyar Kupa-győztes feladó. Hozzátette, hálás klubcsapata vezetőségének, mert amikor kiderült, hogy várandós, mindenki a támogatásáról biztosította.

Fábián, aki korábban a TFSE-ben, Békéscsabán, Kaposváron és Jászberényben is játszott, az elmúlt két idényben mindent megnyert nevelőegyesületével: a Vasas tavaly és idén is bajnok és kupagyőztes lett, valamint 2022-ben elhódította a Közép-európai Liga aranyérmét is.

Az ötszörös válogatott feladó tavaly mutatkozott be a nemzeti csapatban, kulcsembere volt az Európa-bajnokságra kijutott válogatottnak - teljesítménye elismeréseként a Magyar Röplabda Szövetség 2022-ben az év női röplabdázójának választotta.

Fábián most is ott volt az Európa-ligára és az augusztusi kontinenstornára készülő magyar válogatott keretében, de így nem fog szerepelni az olasz Alessandro Chiappini irányította csapatban.

"Amikor megtudtam a hírt, először csak az járt a fejemben, hogy a klubcsapatomban hogyan fogom tudni befejezni a szezont, a válogatott nem. Nyilván itt lett volna a lehetőség, hogy Európa-bajnokságon szerepeljek, aminek elmaradása miatt lehetnék csalódott, de most a magánélet a prioritás, ez tölti ki minden gondolatomat" - mondta ennek kapcsán Fábián Fanny.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.