Metoo

Beperelték Tiger Woods-ot munkahelyi szexuális zaklatás miatt

A golfozó volt barátnője, Erica Herman azt állítja, hogy arra kényszerítették, hogy hallgasson a vele való kapcsolatáról, különben kirúgják.

2023.05.08 14:13ma.hu

Az ügyvédje által benyújtott dokumentum szerint a profi golfozó, Tiger Woods öt évvel ezelőtti volt barátnője beperelte őt szexuális zaklatás miatt, amely során arra kényszerítette, hogy írjon alá egy titoktartási szerződést, különben kirúgják a The Woods Jupiter nevű éttermében betöltött állásából.

Erica Herman azt állítja, hogy Woods szexuálisan zaklatta őt, amíg a dél-floridai éttermében dolgozott, majd arra kényszerítette, hogy írja alá a titoktartási nyilatkozatot, hogy titokban tartsa a kapcsolatukat. A nő 30 millió dolláros kártérítést követel.

"Ha egy főnök szexuális kapcsolatuk miatt más munkafeltételeket szab az alkalmazottjának, az szexuális zaklatásnak minősül" - írta a beadványban Herman ügyvédje, Benjamin Hobas.

"Amikor a férfi elégedetlen lett a szexuális kapcsolatukkal, rávette a nőt, hogy hagyja el az otthonát, kizárta, elvette a készpénzét, a háziállatait és személyes tárgyait, és megpróbálta erővel rávenni, hogy írjon alá egy másik szerződést" - folytatódik a dokumentum.

Woods a titoktartásira hivatkozva, amelyet az étteremben írattatott alá vele, ragaszkodott ahhoz, hogy a kettejük közötti vitákat bizalmas választottbírósági eljárás keretében rendezzék, és Hermant "elhagyott exbarátnőként" nevezte meg, aki nyilvánosan, a bíróságon akarja kiharcolni a látszólagos követeléseket.

Herman eredetileg októberben, a szakításukat követően perelte be Woodsot, majd ezután márciusban közvetlenül is jogi eljárást indított egy új szövetségi törvényre hivatkozva, amely "szexuális zaklatási vita" esetén érvénytelenítheti a titoktartásikat, és követelte, hogy mentesítsék őt is alóla.

A pénteki beadvány részletezte, hogy az utolsó pillanatban Woods állítólag Hermannak azt mondta, hogy csomagoljon egy októberi, Bahamákra tartó hétvégi kiruccanásra és még a repülőtérre is kivitte - ahol viszont már azzal szembesítette Woods ügyvédje, hogy soha többé nem látja a golfozót vagy a házukat.

Hermant "kizárták a házból, és nem tudott visszatérni" - áll a beadványban. "Még a gyerekeket és a háziállatait sem láthatta volna többé".

Az ügyvéd állítólag "sértegette Hermant, közölte vele, hogy nincsenek jogai, és megpróbálta rákényszeríteni arra, hogy egy másik titoktartási és választottbírósági megállapodásba egyezzen bele" - áll a beadványban. Ezúttal a nő megtagadta az aláírást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.