Sport

Botrány a magyar bajnokin: szurkolók verték a focistákat

Félbe kellett szakítani a focimeccset.

2023.05.08 11:16ma.hu

Félbeszakadt a hétvégén egy megyei I. osztályú mérkőzés Somogyban - írja a megyei hírportál. A Toponár-Kadarkút azért tartott csupán 71 percig, mert a hazai szurkolók a pályára rohanva rátámadtak a vendégcsapat játékosaira.

A Sonline beszámolója szerint "két néző magából kikelve berohant a pályára, s megfenyegették a vendég Kadarkút egyik játékosát" - mindezt faramuci módon akkor, amikor a cikk szerint esélytelenebb hazaiak vezettek 3-1-re (az MLSZ honlapján látható jegyzőkönyvből úgy tűnik, az incidens épp a hazaiak harmadik gólja után történt).

A bunyóban "a vendégek játékosát, Kovács Krisztiánt vagy ököllel megütötték, vagy pedig valamivel megdobták", ami biztos: felszakadt a homlokán a bőr, de csúnyán vérezni kezdett a keze is.

A vendégek edzője ekkor döntött úgy, hogy lehívja a pályáról a játékosait. Pandur Ádám a somogyi hírportálnak azt mondta: a két támadót nyomban feljelentették, "valamilyen közeli kocsmából vitték el őket a rendőrök". Pandur szerint a legszörnyűbb az egészben az, hogy "mindenáron rá akartak venni bennünket, hogy folytassuk a mérkőzést". Ezt nem tették meg, az edző a jegyzőkönyvet se vette át.

A Kadarkút egyébként a 4. helyen áll a bajnokságban, míg a közigazgatásilag Kaposvárhoz tartozó Toponár a 8. helyen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.