Sport

Vívó-vk - A 13. helyen végzett a magyar férfi tőrcsapat Acapulcóban

A vasárnapi csapatverseny előtt még az is kérdéses volt, hogy pástra tud-e lépni a négyes, ugyanis az együttes minden tagja gyomorrontást okozó vírusfertőzéssel küszködött.

2023.05.08 23:30MTI

A magyar csapat a 13. helyen végzett az Acapulcóban rendezett férfi tőr világkupaversenyen.

A Dósa Dániel, Szemes Gergő, Frűhauf Benjámin, Tóth Gergely összeállítású válogatott a Puerto Rico elleni 45-16-os győzelemmel kezdett, de a 16-os táblán 45-35-re kikapott a hongkongiaktól, így az alsó ágra került, melyen előbb 45-43-as vereséget szenvedett a németektől, majd a briteket 45-37-re, az ukránokat pedig 45-36-ra legyőzte és lett 13.

A magyar szövetség honlapjának hétfő reggeli beszámolója szerint a vasárnapi csapatverseny előtt még az is kérdéses volt, hogy pástra tud-e lépni a négyes, ugyanis az együttes minden tagja gyomorrontást okozó vírusfertőzéssel küszködött.

A vasárnap folyamán korábban a Caliban rendezett párbajtőr Grand Prix-n legjobb magyarként Koch Máté a tizedik lett, míg a plovdivi női tőr vk-n az egyéniben bronzérmes Pásztor Flóra, valamint Kreiss Fanni, Kondricz Kata és Lupkovics Dóra alkotta csapat a kilencedik helyet szerezte meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.