Sport

Elérte a legmagasabb pontját a székesfehérvári Alba Aréna

Bokrétaünnepséget tartottak a közel 46 milliárd forintos kormánytámogatásból megvalósuló multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok épületénél.

2023.05.04 17:24MTI
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Elérte a legmagasabb pontját a székesfehérvári Alba Aréna, ennek apropóján tartottak bokrétaünnepséget csütörtökön a közel 46 milliárd forintos kormánytámogatásból megvalósuló multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok épületénél. Mint ismeretes, az épület tervezői Tarnóczky Tamás Attila építész és Balázs Mihály DLA Kossuth-díjas építész felelős tervezők.

Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjében kiemelte: a székesfehérváriak évtizedek óta várnak a létesítmény megvalósítására, ezért kiemelt figyelem irányul az építkezésre. Mint mondta, az új aréna a közösségi, illetve a sport- és a kulturális élet szempontjából meghatározza majd a következő évtizedeket.

Reményét fejezte ki, hogy nem csak a fehérvári jégkorongosoknak, hanem a magyar jégkorong-válogatottnak is központja lesz az Alba Aréna, amelyben e sportág mellett más teremsportágak, valamint kulturális rendezvények, koncertek is otthont kapnak majd.

Bajnok Sándor, a kivitelező Market Építő Zrt. műszaki igazgatója felidézte, hogy 2021 november elején a munkaterület átvételével kezdték meg a munkálatokat. Mostanra a földmunka, az alapozás, a monolit vasbeton szerkezet építés, a tetőszerkezet beemelése után, éppen a tetőzet lemezfedése folyik.

A közel 22 ezer négyzetméter nettó alapterületű létesítmény a lelátókon mintegy hatezer fő, valamint a küzdőtéren további 2250 fő elhelyezésére alkalmas. A létesítmény négy szintjén a csarnoktér mellett helyet kapnak többek közt irodák, kiszolgálóhelyiségek, étterem és rendezvényterem is.

A tervek szerint év végére készül el az Alba Aréna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.