Erőszak

Akár 12 évet is kaphat Dani Alves

Egy nő feljelentette, miszerint a múlt év végén, egy barcelonai diszkóban zaklatta, a fehérneműjébe dugta a kezét.

2023.01.22 12:30MTI

Akár tizenkét évi börtönre is ítélhetik Dani Alvest, ha bűnösnek találják a szexuális zaklatás vádjával rendőrségi őrizetben levő brazil labdarúgót - írta a Marca spanyol sportújság.

A világ legeredményesebb futballistái közé tartozó hátvéd ügyében annak kapcsán kezdődött nyomozás, hogy egy nő feljelentette: Alves a múlt év végén, egy barcelonai diszkóban zaklatta, a fehérneműjébe dugta a kezét. Pénteki barcelonai őrizetbe vételét követően mexikói futballklubja, az UNAM, amelynek 2022 júliusa óta volt a játékosa, szombaton szerződést bontott vele. A 39 éves Alves tagadja az ellene felhozott vádat.

A Marca közlése szerint elmarasztaló ítélet esetén a szexuális erőszakról szóló törvénycikk legutóbbi módosítása nyomán a brazilra négytől tizenkét évig terjedő börtönbüntetés vár.

A brazil labdarúgó az eredményességet illetően világelsőnek számít, mivel klubcsapataival, köztük az FC Barcelonával, valamint a válogatottal összesen 43 trófeát gyűjtött. Így többek között háromszoros Bajnokok Ligája-győztes, hatszoros spanyol bajnok, kétszeres francia és egyszeres olasz bajnok, a brazil nemzeti együttes tagjaként pedig kétszer nyerte meg a Konföderációs Kupát (2009, 2013) és a Copa Américát (2007, 2019), emellett olimpiai bajnok is (2021).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.