Tragédia

Egy hullám tetején állt le az ismert szörfös szíve

Marcio Freire tapasztalt szörfös, az óriáshullámok specialistája volt, és egy szörfözésről szóló dokumentumfilmben is szerepelt.

2023.01.06 12:50MTI

Egy hullám tetején állt le egy ismert brazil szörfös szíve a portugáliai Nazaréban, az óriáshullám-rajongók paradicsomában.

A 47 éves férfi az Atlanti-óceánban szörfözött a hatalmas törőhullámairól ismert Praia do Norte strandon, amikor felbukott egy hullámon, és leállt a szíve és a légzése. Az újraélesztési kísérletek sikertelenül végződtek - közölték a portugál hatóságok.

Médiaértesülések szerint Marcio Freire tapasztalt szörfös, az óriáshullámok specialistája volt, és egy szörfözésről szóló dokumentumfilmben is szerepelt.

A szörfös az úgynevezett tow-in technikát gyakorolta, amelynek során a hullámlovas egy jármű - jetski vagy akár helikopter - segítségével jut fel az emberi erővel elérhetetlen hullámok tetejére.

A Lisszabontól száz kilométerre északra fekvő Nazaréban rendezik minden évben a világ egyik leginkább várt szörfeseményét, ahol a legjobb hullámlovasok csapnak össze egymással. Itt állította fel világrekordját Sebastian Steudtner német szörfös, aki meglovagolt egy 26,21 méteres óriáshullámot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.