Gyász

Elhunyt az olaszok legendás labdarúgója, Gianluca Vialli

Ötvennyolc éves volt.

2023.01.06 12:14MTI

Ötvennyolc éves korában elhunyt Gianluca Vialli, az olaszok legendás futballistája.

Az 59-szeres válogatott támadót először 2017-ben diagnosztizálták hasnyálmirigyrákkal, egy évvel később gyógyultnak nyilvánították, tavaly azonban bejelentette, hogy a kór ismét megtámadta a szervezetét.

Vialli decemberben került kórházba Londonban, ott hunyt el pénteken.

A nyolcvanas évek közepén Vialli a Sampdoria játékosaként lett világszerte ismert futballista, Kupagyőztesek Európa Kupáját nyert, Bajnokcsapatok Európa Kupája-döntőt játszott a genovai csapattal. Ezt követően a Juventusban futballozott, a torinóiakkal az 1995/96-os szezonban felért a csúcsra a Bajnokok Ligája-serleg elhódításával. Karrierjét a Premier League-ben szereplő Chelsea-ben fejezte be.

Később edzőként is irányította a londoniakat, tavaly az Európa-bajnokságon az aranyérmes olasz válogatottnál volt korábbi sampdoriás csapattársa, Roberto Mancini szövetségi kaptány segítője, decemberben azonban megromlott egészségi állapota miatt távozott a posztjáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.