Gyász

Elhunyt Szöllősi Imre olimpiai ezüstérmes kajakos

Kedd hajnalban, életének 82. évében hosszú betegség után elhunyt Szöllősi Imre, kétszeres olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok kajakos.

Erről a család tájékoztatta az MTI-t.

Szöllősi az Újpesti Dózsa sportolójaként 1959-ben, mindössze 18 évesen aranyérmes lett K-1 1000 méteren, valamint Petróczy Jánossal párban 10 000 méteren a duisburgi Európa-bajnokságon. Egy évvel később pedig a római olimpián a dán Erik Hansen mögött és a kajakkirály Gert Fredriksson előtt második lett K-1 1000 méteren, valamint a váltó tagjaként is ezüstérmet nyert.

Négy évvel később Tokióban egy hosszú kihagyás után nem állhatott dobogóra, 1968-ban Mexikóban azonban a négyes tagjaként bronzéremmel gazdagodott.

Szöllősi Imre visszavonulása után edzőként is tevékenykedett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.