Sport

Nem tudják megmenteni Pelét, a brazil legendát hospice-kórházba szállították

A háromszoros világbajnok a hírek szerint már nem reagál a kemoterápiára

2022.12.04 14:46ma.hu

Az egykori brazil futballsztárt, Pelét egy jelentés szerint életvégi kezelésre helyezték át, mivel a vastagbélrákja gyógyítására alkalmazott kemoterápiás kezelés már nem hozta a várt eredményeket.

A Folha de S. Paulo című újság azt állítja, hogy a 82 éves, széles körben minden idők legnagyobb futballistájának tartott Pele kemoterápiás kezelését most felfüggesztették.

Pelét a héten szállították kórházba, hogy újraértékeljék a rákkezelését, és később légúti fertőzést diagnosztizáltak nála, amit az orvosi jelentések is megerősítettek.

Pénteken egy orvosi jelentés szerint a Sao Pauló-i Albert Einstein kórházban kezelt Pele megfelelően reagált az antibiotikumos kezelésre, "általános javulással az egészségi állapotában".

Pelének tavaly szeptemberben eltávolítottak egy daganatot a vastagbeléből, és azóta rendszeresen további kezeléseket kapott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.