Siker

Kick-box Eb - Hét magyar aranyérem Antalyában

Fésű Lajos duplázott, ami kis híján Szmolek Emánuelnek is összejött.

2022.11.21 11:10MTI

Hét arany-, kilenc ezüst- és tíz bronzéremmel zártak a magyar versenyzők az Antalyában rendezett kick-box Európa-bajnokságon.

A 2028-as Los Angeles-i olimpiai részvételre is pályázó sportág törökországi kontinenstornáján - melyen 39 ország több mint 900 versenyzője indult - Fésű Lajos duplázott, ami kis híján Szmolek Emánuelnek is összejött - közölte a Magyar Kick-box Szakszövetség.

A pointfightingban újoncnak számító Fésű rögtön Európa-bajnoki címet ünnepelhetett, emellett kick-lightban sem talált legyőzőre a 79 kilogrammosok között.

Szmolek light-contactban győzött, kick-lightban viszont a legkisebb különbséggel elvesztette utolsó mérkőzését 84 kilóban.

A nőknél a kick-lightban világbajnok Mezei Nikolett (65 kg) ugyanebben a szabályrendszerben a legjobbnak bizonyult, és első lett light-contactban a mindössze 18 éves Kovács Laura Fanni (55 kg) is.

Csapatban zenés formagyakorlatban Brebovszky Zoltán és Kotvics-Varga Máté, kreatív formagyakorlatokban pedig a Halustyik Cintia-Mónus Viktor kettős állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Magyarország a hatodik helyen végzett az éremtáblázaton.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.