Botrány

A svédek oroszokat gyanúsítanak a hatalmas jégkorong-rablással - média

A becslések szerint 150 ezer dollár értékű felszerelést loptak el egy uppsalai üzletből.

2022.11.20 15:35ma.hu

A svéd rendőrség orosz érintettséget gyanít abban, hogy a hónap elején nagy mennyiségű jégkorongfelszerelést loptak el egy uppsalai üzletből - jelentette az országos média.

November 5. és 6. között mintegy 1,6 millió korona (150 ezer dollár) értékben loptak el hokifelszerelést a 'Sportringen' üzletből, köztük olyanokat, amelyeket Mats Loov tulajdonos "a legjobb felszerelésünknek nevezett".

"Szörnyű érzés. Kiválasztották a legjobb ütőket, aztán továbbálltak. Halmokban álltak a legjobb korcsolyák, amelyek eltűntek. Már csak egy pár maradt" - mondta Loov az Expressen szerint.

A svéd hírportál arról számolt be, hogy a rendőrség azt gyanítja, hogy a lopás "oroszországi megrendelés volt", mivel néhány topmárka leállította a szállítást az országba az ukrajnai konfliktus miatt.

A lopás állítólag 100 pár korcsolyát és körülbelül 400 ütőt tartalmaz a Bauer és a másik kanadai márka, a CCM gyártmányaiból.

"Szörnyű érzés, ha mi vagyunk a spájzuk. Tekintettel arra, hogy mennyire hiányoznak nekik a hokitermékek, valószínűleg jól meg tudják fizetni azt, amit elvesztettünk" - tette hozzá Loov.

Jonas Eronen, a helyi rendőrség sajtószóvivője hozzátette: "A beszállítók kimentek a kereskedőikhez, és elmagyarázták, hogy a közeljövőben előfordulhatnak ilyen lopások. Semmi sincs megerősítve, de az előzetes nyomozás során vannak erre vonatkozó információk".

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) azon szervezetek közé tartozik, amelyek Moszkva ukrajnai katonai akciója miatt minden versenyéről kitiltották az orosz és fehérorosz csapatokat. Az oroszok azonban továbbra is szerepelnek az észak-amerikai NHL-ben, amely nem mutatta jelét annak, hogy szankciókat hozna egyes játékosok ellen. 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.