Siker

Horváth Laura megnyerte a világ legjobb crossfit-versenyzőinek meghívásos versenyét

Horváth Laura megnyerte a világ legjobb crossfit-versenyzői számára kiírt Rogue Invitational elnevezésű meghívásos versenyt.

2022.11.02 00:30MTI

A 25 éves magyar sportoló a csütörtöktől vasárnapig rendezett, 1,272 millió dollár (körülbelül 526 millió forint) összdíjazású viadalon tíz feladatsorból (wod) négyet is megnyert a húszfős női mezőnyben.

Horváth Laurának ez karrierje egyik legnagyobb sikere, 2018-ban és tavaly második volt a sportág világbajnokságán, idén pedig a harmadik helyen zárt a CrossFit Games néven ismert megmérettetésen.

A férfiaknál a világbajnoki címvédő amerikai Justin Medeiros diadalmaskodott, a győztesek mindkét nemnél 218 868 dollárral gazdagodtak.

A crossfit főként olimpiai súlyemelésből, állóképességi, valamint erőemelő és gimnasztikai gyakorlatokból áll, így a legkomplexebb és legmegterhelőbb mozgásformák csoportjába sorolható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.