Sport

Az IBA felfüggesztette az ukrán bokszszövetséget

A világszövetség anyagilag is támogatja az ukrán csapatot.

2022.09.24 19:33MTI

A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) felfüggesztette az Ukrán Ökölvívó Szövetség tagságát a szervezetben.

Az orosz Umar Kremljov elnökölte IBA bejelentése szerint a nemzeti szövetség munkájába történő kormányzati beavatkozás váltotta ki a döntést, amely ugyanakkor nem vonatkozik az ország bokszolóira.

"Mélyen aggódunk az ukrán ökölvívás helyzete miatt, ugyanakkor mindent megteszünk, hogy támogassuk a sportolókat, és a nemzeti szövetség tevékenységének felfüggesztése nem érinthet egyetlen ukrán bokszolót sem" - jelentette ki az IBA honlapján George Jerolimposz főtitkár, aki Kovács Istvánt váltotta a poszton július végén.

A világszövetség anyagilag is támogatja az ukrán csapatot, és közlése szerint megteszi a szükséges lépéseket azért, hogy biztosítsa az ukrán ökölvívók részvételét nemzetközi versenyeken.

A felfüggesztő döntés közvetlenül az előtt született, hogy az IBA jereváni rendkívüli kongresszusán elnökválasztás várható vasárnap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.