Sport

Másfél évre eltiltották az olaszok olimpiai ezüstérmes úszóját

A 27 éves sportoló 2023. december 23-ig nem versenyezhet.

2022.09.20 00:30MTI

A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA 18 hónapra eltiltotta Santo Condorellit, az olaszok olimpiai ezüstérmes úszóját.

A swimswam című szakportál beszámolója szerint a 27 éves sportoló 2023. december 23-ig nem versenyezhet - így többek között ki kell hagynia jövő nyáron a fukuokai olimpiai kvalifikációs világbajnokságot is -, mert nem tett eleget a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) által előírt, holléti nyilvántartással kapcsolatos szabályoknak.

Condorelli 2015 és 2018 között még kanadai színekben szerepelt, a 2016-os riói olimpián 100 méter gyorson mindössze három századdal maradt le a dobogóról.

Tavaly a tokiói olimpián már az olasz csapatot erősítette, és a 4x100 méteres férfi gyorsváltó tagjaként ezüstérmet nyert, igaz, csak az előfutamban úszott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.