Sport

WADA: marad a marihuána a tilalmi listán

Korábban a nyugati sporttársadalom több tagja a marihuána törlése ellen emelt szót, mondván: a drog sportteljesítményre gyakorolt hatása megkérdőjelezhető.

2022.09.13 10:41MTI

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) nem tervezi a marihuána levételét a sportolók számára tiltott szerek listájáról - értesült a The Wall Street Journal.

Az amerikai lap azután számolt be a WADA álláspontjának változatlanságáról, hogy korábban a nyugati sporttársadalom több tagja a marihuána törlése ellen emelt szót, mondván: a drog sportteljesítményre gyakorolt hatása megkérdőjelezhető.

A WADA szakértőkből álló tanácsadó testülete ugyanakkor támogatta a tilalom fenntartását, hangsúlyozva, hogy a rendelkezésre álló tudományos adatok szerint a szer megfelel a listára kerülés kritériumainak.

A világ vezető antidopping-ügynöksége - amelynek költségvetését fele-fele részben állja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, illetve az aláíró országok - szeptember 23-i ülésén hagyja jóvá a frissített tilalmi listát, amely január 1-jén lép hatályba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.