Gyász

Elhunyt Gyenes J. András

A Népsport, majd Nemzeti Sport egykori főszerkesztő-helyettese 74 éves volt.

2022.09.09 12:09MTI

Életének 75. évében elhunyt Gyenes J. András, a Népsport, majd Nemzeti Sport egykori főszerkesztő-helyettese - tudatta a család a Magyar Sportújságírók Szövetségével (MSÚSZ).

Szegeden született, a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnáziumban érettségizett, majd az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán tanult - olvasható a MSÚSZ pénteki közleményében. Újságíróként a Képes Újság munkatársa (1969-1983), majd a Népsport, a Nemzeti (nép)Sport, a Nemzeti Sport főszerkesztő-helyettese, főmunkatársa, és a Képes Nemzeti Sport főszerkesztője (1993-1999) volt. A sportnapilaptól való távozása után a Nap TV szerkesztőjeként (1999-2003) is dolgozott.

Az utóbbi időben az Aréna4 honlapjára írt, sokszor személyes hangú, érdekes futballtárgyú anyagokat. Olyan könyveket jegyzett, mint a Nyolcvan év, nyolcvan örökrangadó (1983, Nagy Bélával), a Mindhalálig a kapuban. Zsiborás Gábor (1994), a Fradi gyászinduló, Dalnoki Jenő élete (2007). Négy labdarúgó-világbajnokság (1982-1994) és három nyári olimpia (1972-1980) tudósítója volt. A nyolcvanas években a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) sportújságíró-szakosztályának elnökségi tagjaként, a Sajtó SK elnökeként tevékenykedett, a Magyar Olimpiai Bizottság tagjai közé is tartozott (1984-1988) - írta a MSÚSZ.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.