Sport

Magyarország második lett az éremtáblázaton a szervátültetettek Eb-jén

A 26 ország részvételével megrendezett Eb-n nyolc máj-, négy szív-, egy tüdő-, harmincegy vese- és öt csontvelőtranszplantált, valamint két művesekezelt magyar versenyző vett részt.

2022.09.01 04:30MTI

Magyarország a házigazda Nagy-Britannia mögött második helyen végzett a szervátültetettek és művesekezeltek XI. Európa-bajnokságán, Oxfordban.

A Magyar Szervátültetettek Szövetségének szerdai közleménye szerint a küldöttség tizenkét sportágban (asztalitenisz, atlétika, bowling, darts, kerékpár, petanque, fallabda, tenisz, röplabda, tollaslabda, úszás, virtuális triatlon) volt érdekelt, s a különböző korosztályokban összesen 41 arany-, 40 ezüst- és 42 bronzérmet szerzett.

"Nagyon boldog vagyok, hogy amire 2019 óta készültünk, azt most sikerrel megvalósítottuk, hiszen a Covid-járvány következtében ez volt az első nemzetközi versenylehetőség a szervátültetettek számára. Az éremtábla önmagáért beszél" - mondta Berente Judit csapatvezető, a Magyar Szervátültetettek Szövetsége elnöke.

A 26 ország részvételével megrendezett Eb-n nyolc máj-, négy szív-, egy tüdő-, harmincegy vese- és öt csontvelőtranszplantált, valamint két művesekezelt magyar versenyző vett részt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.