Sport

Uszonyosúszó-vb - Újabb három magyar arany

Három magyar aranyérem született a Caliban zajló uszonyos- és búvárúszó világbajnokság csütörtöki versenynapján.

2022.07.22 10:50MTI

A Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) tájékoztatása alapján a birminghami Világjátékokon kétszeres bronzérmes Bukor Ádám ezúttal világbajnok lett 200 méteres felszíni úszásban, ugyanitt Kiss Nándor a második leggyorsabb volt.

A férfiaknál a 200 uszonyos gyors döntőjét Cséplő Kelen nyerte meg, ebben a számban volt még egy magyar dobogós, Lengyeltóti Bence harmadikként zárt. A vb második versenynapján Mozsár Alex a 1500 méteres felszíni kategóriában ezüstérmes lett, míg Pázmányi Sándor negyedikként végzett. Ugyancsak negyedikként csapott célba Pernyész Dorottya a női 200 uszonyos gyorson. Blaszák Lilla egyéni csúcsot úszott (1:31.91 p) 200 női uszonyos gyorson, ezzel ő ötödik helyen végzett.

A Holoda Péter, Cséplő Kelen, Varga Krisztina, Senánszky Petra alkotta 4x100-as vegyes váltó is világbajnok lett. A selejtezőben Cséplő helyett Hamlin Matthew kapott lehetőséget.

A magyar uszonyos és búvárúszó-válogatott két versenynap után 5 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzéremnél tart Caliban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.