Sport

Világjátékok - Továbbra is második az éremtáblázaton a magyar küldöttség

A magyar küldöttség a hetedik versenynap után is a második helyen áll az éremtáblázaton az egyesült államokbeli Birminghamben zajló Világjátékokon.

2022.07.15 08:40MTI

A Világjátékok magyar sajtócsapatának tájékoztatása szerint befejeződtek a küzdelmek a kick-boxosoknál, a 70 kilósoknál Boros Petra ötödik, az 52 kilogrammos Pálfi Viktória pedig hatodik lett.

A játékokon szerepelt egyetlen magyar íjász, Molnár József a csupasz íj (barebow) kategóriában tizedikként fejezte be a versenyt.

Az ejtőernyős Verebes Gábor a canopy piloting versenyszámban speed-ben 24., accuracy-ben 23., freestyle-ban 21. distance-ben pedig 24. lett.

A magyar csapat tagjai így 25 éremmel - 11 arannyal, 7 ezüsttel és 7 bronzzal - továbbra is az éremtáblázat második helyén állnak a németek mögött.

Mészáros János, a magyar csapat delegáció vezetője szerint várakozáson felül szerepelnek versenyzők.

"Korábbi nyilatkozataimban már említettem, hogy akár 20 érmet is szerezhetünk Birminghamben, jelenleg 25-nél tartunk. A tagszövetségeink egyre komolyabban gondolják a Világjátékokra való felkészülést, és egyre nagyobb a rangja ennek a multisport versenynek" - mondta a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) elnöke.

A 11. Világjátékok versenyei vasárnapig tartanak Alabamában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.