Sport

Rekordküldöttség képviseli a TF-et az Európai Egyetemi Játékokon

Az Európai Egyetemi Játékokon - amely az Egyetemi Világjátékok elmaradása miatt még nagyobb hangsúlyt kap - 38 országból több mint 400 egyetem, 5000 egyetemista sportolója vesz részt.

2022.07.14 05:30MTI

Rekordlétszámú küldöttség képviseli a lódzi Európai Egyetemi Játékokon a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemet.

A felsőoktatási intézmény tájékoztatása szerint csúcsot jelentő 102 sportoló és 126 fős küldöttség szerepel csütörtöktől a hónap utolsó napjáig 13 - férfi kosárlabda, 3×3 női és férfi kosárlabda, női futsal, férfi nagypályás labdarúgás, férfi strandröplabda, női röplabda, cselgáncs, karate, kick-box, tekvondó, sakk, tenisz és úszás - sportágban.

Az Európai Egyetemi Játékokon - amely az Egyetemi Világjátékok elmaradása miatt még nagyobb hangsúlyt kap - 38 országból több mint 400 egyetem, 5000 egyetemista sportolója vesz részt. A hallgatók húsz sportágban mérhetik össze tudásukat, 18-ban magyarok is érdekeltek. A játékok különlegessége, hogy nem nemzeti válogatottak, hanem intézményi színekben induló csapatok, versenyzők szerepelnek rajta.

Két év múlva a Debreceni Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Magyar Egyetem és Főiskolai Sportszövetség (MEFS), valamint a két város önkormányzata lesz a házigazdája az Európai Egyetemi Játékoknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.