Sport

Több mint 125 ezer diákot mozgatott meg idén a Diákolimpia

A tanév végére sikerült megközelíteni a koronavírus-járvány előtti nevezési számokat.

2022.07.09 00:30MTI

Több mint 125 ezer diákot mozgatott meg idén a Diákolimpia - tájékoztatta az MTI-t a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ).

A közlemény kiemelte: a pandémiás időszakot követően, másfél éves kihagyás után 2021 őszén újraindult sorozat a legnépesebb magyarországi tanulmányi verseny volt, a tanév végére sikerült megközelíteni a koronavírus-járvány előtti nevezési számokat.

Az MDSZ 13 sportágban szervezett saját versenyeket, további 48 sportágban pedig a sportági szövetségekkel kötött szerződések mentén zajlottak az események, a körzeti versenyektől az országos döntőkig bezárólag összesen mintegy háromezer.

A járvány előtti 151 ezerhez képest ezúttal 125 524-en neveztek, a diákokat átlagosan két számban indították, összesen 150 ezer érmet osztottak ki.

A Diákolimpia országos döntőinek érmesei tíz felvételi többletponthoz jutnak a felsőoktatási felvételin, melynek során a felvételi időpontját megelőző nyolc év erre jogosító eredményei érvényesíthetők - emlékeztet a közlemény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.