Extrém

Rekordot döntött ejtőernyős ugrásával egy 103 éves asszony - videó

Ugrásának a Guinness Rekordok képviselője is tanúja volt.

2022.05.31 09:00MTI

Világrekordot döntött ejtőernyős tandemugrásával egy 103 éves svéd asszony. Rut Larsson vasárnap délután Stockholmtól 200 kilométerre délnyugatra hajtotta vége ugrását, amellyel a világ legidősebb tandemugrója lett.

"Csodálatosan szép volt odafönn" - mesélte az ugrást rögzítő svéd SVT televíziónak Larsson. Ugrásának a Guinness Rekordok képviselője is tanúja volt.

A 103 éves és 259 napos Larsson a nők között az amerikai Kathryn Hodges rekordját döntötte meg, aki 2019 augusztusában, 103 évesen és 129 naposan ugrott ki egy kis repülőből Seattle mellett, de idősebben ugrott, mint a legöregebb tandemugró férfi, az amerikai Alfred "Al" Blaschke, aki - a Guinness Rekordok honlapja szerint - 103 éves és 180 napos volt, amikor 2020 júliusában Texasban végrehajtotta tandemugrását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.