Sport

A cél előtt esett össze - meghalt egy 30 éves férfi a félmaratonon

Félmaratonon halt meg a futó.

2022.05.22 15:06ma.hu

Egy 30 éves férfi meghalt szombaton, miután összeesett a Brooklyn Félmaraton céljában - közölték a hatóságok.

A helyi rendőrség közlése szerint a futót a közeli Coney Island kórházba szállították, és halottnak nyilvánították, ahogy hat másik futó is orvosi segítségre szorult nem életveszélyes és kisebb sérülésekkel.

Később a New York Road Runners (NYRR) közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy "mélyen elszomorodtak egy résztvevő halála miatt a 2022-es RBC Brooklyn Half után".

"A 30 éves férfi futó a verseny befejezése után összeesett" - folytatódott a közlemény. A helyszíni orvosi személyzet azonnal ellátta, majd a Coney Island-i kórházba szállították.

"A futók, önkéntesek, partnerek és a személyzet egészsége és biztonsága továbbra is a NYRR legfőbb prioritása" - hangsúlyozta a csoport, és közölte, hogy "a versenyt megelőzően és a verseny alatt" szorosan figyelemmel kísérte az időjárási körülményeket.

A NYRR azt mondta, hogy "a verseny során az időjárás hőmérséklete alacsony szinten mozgott". Mégis a jelentések szerint a hőség meghaladta a 26,7 Celsius-fokot körülbelül délben Brooklynban.

New Yorkban hőségriadó figyelmeztetés volt érvényben a forró hőmérséklet és a magas páratartalom miatt, amely hőbetegségeket okozhat, és ez szombat este 8 óráig így is maradt. A rendőrség szerint azonban a férfi szívrohamot szenvedhetett.

Több mint 22 000 futó indult a Brooklyn Félmaratonon a New York-i Prospect Parktól az ikonikus Coney Island-i sétányig, és az esemény 2019 óta először telt házzal tért vissza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.